Palačinke od jetrice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke od jetrice by Shutterstock Shutterstock

Palačinke od pilećih jetrica uobičajeno su jelo u Rusiji, a vrlo su jednostavne za pripremu. Evo recepta.

Sastojci

Broj porcija
5
600 gpilećih jetrica
130 mlmlijeka
4 žliceglatkog brašna
sol, papar, muškatni oraščić, piment
ulje za prženje

Priprema

1 Izblendajte jetrica

Pileća jetrica sameljite u blenderu. Dodajte mlijeko i procijedite. Ovaj korak poboljšat će strukturu palačinki, a ono što ostane nakon što procijedite, bacite.


2 Začinite

Smjesu za palačinke začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i pimentom, a količinu svakog začina prilagodite sebi. U smjesu zatim stavite brašno, promiješajte i ostavite da odstoji 15-20 minuta.


3 Ispecite i poslužite

Od smjese napravite male palačinke i pržite ih s obje strane dok ne budu pečene. Stavite ih na papirnati ubrus i ostavite ih da malo odstoje, pa ih poslužite uz pire krumpir ili neki drugi prilog po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.