Ruska salata

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Ruska salata by Shutterstock Shutterstock

Za francusku salatu se kaže kako je nastala iz ruske salate, odnosno da je njezina skromnija i pojednostavljena verzija. Ruska salata obično sadrži egzotične sastojke poput kavijara, jastoga, kapara i dimljenog mesa, dok je francuska salata njena skromnija verzija prilagođena srednjoeuropskim okusima. Ova je ruska salata također prilagođena našim prostorima, a sadrži šunku.

Sastojci

Broj porcija
8
300 gmrkve
300 ggraška
300 gkiselih krastavaca
300 gkuhanih jaja
300 gšunke ili kuhaog mesa
300 gmajoneze
Sol i papar
Sok od pola limuna ili malo senfa

Priprema

1 Skuhajte povrće i jaja

Stavite kuhati povrće, pa ga kuhanog narežite na sitne kockice (krumpir i mrkvu). Skuhajte i jaja.


2 Nasjeckajte ostale sastojke

Nasjeckajte kisele krastavce, kuhana jaja i šunku (ili meso).


3 Pomiješajte sve sastojke

U velikoj zdjeli pomiješajte narezano povrće, grašak, krastavce, jaja i šunku. Dodajte majonezu (i kiselo vrhnje, ako koristite), te pažljivo promiješajte. Dodajte sol i papar, te sok limuna i senf. Salatu ohladite prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.