Najfiniji krumpir iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Najfiniji krumpir iz pećnice by Selma Omerbegović Selma Omerbegović

Tajna najsočnijeg krumpira nije samo u vrsti krumpira, već i u načinu pripreme, začinima i malim trikovima koji ga pretvaraju u pravo malo gastronomsko čudo. Jedan takav trik otkrila je i naša čitateljica Selma Omerbegović u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?


"Slađi od mesa. Samo tri začina su dovoljna za preukusan mladi krumpir iz pećnice", napisala je uz fotografiju sočnog mladog krumpira, tek izvađenog iz pećnice, a podijelila je i recept po kojem ga je pripremala. Donosimo ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gmladog krumpira
1 žlica + 1 žličicasoli
1 žlica + 1 žličicačešnjaka u granulama
1 žličicapapra
2 žliceulja
60 gmaslaca

Priprema

1 Pripremite krumpire

Krumpire operite - veće krumpire prepolovite, a manje ostavite cijele. Krumpire stavite u vodu u koju ste dodali 2 žličice soli, promiješajte i stavite kuhati.


2 Skuhajte krumpire

Nakon što voda zavre, kuhajte još 5 minuta, a krumpire zatim ocijedite i prebacite ih u drugu zdjelu.


3 Začinite

Krumpirima dodajte 2 žličice soli, 2 žličice češnjaka i žličicu papra pa ih zalijte s 2 žlice ulja.


Dobro promiješajte, a zatim ih prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Ako vam je u zdjeli ostalo još začina, pospite ga po krumpirima.


4 Ispecite

Između krumpira stavite komadiće maslaca (otprilike 60 g), a zatim ih prekrijte drugim papirom za pečenje i zatvorite sa svih strana.


Pecite 35 do 40 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.