Pečene prokulice s parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečene prokulice s parmezanom by Shutterstock Shutterstock

Ako tražite jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje će oduševiti i one koji inače nisu ljubitelji prokulica, pečene prokulice s naribanim parmezanom odličan su izbor. Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju hrskavosti, bogatog okusa i aromatičnog sira i idealno je predjelo ili prilog.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žlicemaslinovog ulja
1 žličicasoli
½ žličicesvježe mljevenog papra
½ žličicečešnjaka u prahu
60 gnaribanog parmezana + malo dodatnog za posluživanje
prstohvat chili pahuljica po želji
sok jednog limuna po želji

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 °C, a lim obložite papirom za pečenje.


2 Pripremite prokulice

Prokulice operite, uklonite oštećene listiće i prerežite veće glavice na pola.


3 Začinite

Prokulice stavite u veću zdjelu pa dodajte maslinovo ulje, sol, papar i češnjak. Dobro promiješajte da se sve ravnomjerno obloži.


4 Ispecite ih

Prebacite prokulice na lim obložen papirom za pečenje i pecite ih 20–25 minuta, dok ne omekšaju i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.


5 Dodajte parmezan

Izvadite lim iz pećnice, pospite naribanim parmezanom i vratite u pećnicu još 5 minuta, dok se sir ne otopi i lagano ne zapeče.


6 Poslužite

Po želji dodajte malo chili pahuljica ili kap soka limuna te poslužite odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.