U tavi zagrijte ulje i maslac i ubacite piletinu narezanu na trakice da se zažuti sa svih strana. Dovoljno će biti desetak minuta uz stalno miješanje.
Prebacite je van pa napravite isto s nasjeckanim lukom i šampinjonima. Tek na kraju dodajte protisnuti češnjak da zamiriši.
Posolite i popaprite. Podlijte temeljcem kojeg možete zamijeniti vodom ako ga nemate pri ruci i dodajte sitno sjeckani timijan, Dijon senf, Worcestershire umak i škrobno brašno (gustin) razrijeđen s malo vode.
Sad u tavu dodajte piletinu koju ste ranije ostavili sa strane i umiješajte u umak. Kuhajte oko 25 minuta i maknite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje.
Bitno je da ga ne dodajete dok se jelo kuha jer postoji mogućnost da se naprave grudice.
Posipajte jelo sitno sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.