Pileći Stroganoff

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći Stroganoff by Shutterstock Shutterstock

Slavno jelo u lakšoj varijanti, s pilećim fileom. Najčešće se poslužuje uz rižu, no možete je zamijeniti širokim rezancima ili pire krumpirom.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
30 gmaslaca
500 gpilećeg filea
sol
papar
500 gšampinjona
1crveni luk
2 režnjačešnjaka
1 lpilećeg temeljca
1 žlicasvježeg timijana
2 žliceDijon senfa
1 žlicaWorcestershire umaka
2 žliceškrobnog brašna (gustina)
2 žlicekiselog vrhnja
par grančica svježeg peršina

Priprema

1 Popržite sastojke

U tavi zagrijte ulje i maslac i ubacite piletinu narezanu na trakice da se zažuti sa svih strana. Dovoljno će biti desetak minuta uz stalno miješanje.


Prebacite je van pa napravite isto s nasjeckanim lukom i šampinjonima. Tek na kraju dodajte protisnuti češnjak da zamiriši.


2 Napravite umak

Posolite i popaprite. Podlijte temeljcem kojeg možete zamijeniti vodom ako ga nemate pri ruci i dodajte sitno sjeckani timijan, Dijon senf, Worcestershire umak i škrobno brašno (gustin) razrijeđen s malo vode.


Sad u tavu dodajte piletinu koju ste ranije ostavili sa strane i umiješajte u umak. Kuhajte oko 25 minuta i maknite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje.


Bitno je da ga ne dodajete dok se jelo kuha jer postoji mogućnost da se naprave grudice.


3 Poslužite

Posipajte jelo sitno sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.