Ruski syrniki

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Ruski syrniki

Syrniki su debele palačinke od svježeg sira. Ovo jelo priprema se u Rusiji i drugim zemljama istočne Europe. Priprema se u slatkoj varijanti, ali nećete pogriješiti ako napravite i slanu verziju.

Sastojci

Broj porcija
8
800 gsvježeg sira
2jaja
50 gšećera
50 ggriza ili brašna
1 vrećicavanilin šećera
3 žlicemaslaca ili ulja za prženje

Priprema

1Pripremite tijesto

Vilicom izmiješajte jaja, šećer i vanillin šećer pa dodajte sir. Nakon toga dodajte brašno i miješajte polako. Smjesa će biti jako ljepljiva i to je normalno, ne trebate dodavati više brašna.


2Oblikujte syrnike

Žlicom vadite loptice na radnu površinu s brašnom, pa brašnjavim rukama oblikujte polpete promjera 4 do 5 cm. Možete koristiti i okrugle kalupe ili šalicu kako bi dobili savršene krugove.


3Ispecite

Syrnike pržite u tavi na ulju ili maslacu na srednjoj vatri. Pržite dok ne porumeni s obje strane oko 4 minute. Po potrebi dodajte još ulja ili maslaca da se syrniki ne zalijepe.


Poslužite uz kiselo vrhnje, džem ili svježe bobičasto voće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.