Naopaka ananas torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Naopaka ananas torta by Shutterstock Shutterstock

Starinski klasik koji nikada ne izlazi iz mode!

Sastojci

Broj porcija
8
2jaja
200 gšećera
1vanilin šećer
150 gglatkog brašna
150 goštrog brašna
1prašak za pecivo
180 gkiselog vrhnja
150 mlulja
naribana korica jednog limuna
prstohvat soli
1veća konzerva ananasa

Priprema

1Pjenasto izmiksajte jaja i šećer

Jaja izmiksajte sa obje vrste šećera i prstohvatom soli dok ne postanu svjetla i pjenasta.


2Dodajte kiselo vrhnje i ulje

U smjesu šećera i jaja naizmjence dodajte vrhnje i ulje, dobro izradite mikserom da se sastojci povežu.


3Dodajte brašno i ostale sastojke

Na kraju umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i naribanu koricu jednog limuna.


4Pripremite kalup za pečenje i ulijte tijesto

Dno okruglog kalupa za pečenje posipajte sa 50g šećera, na njega posložite ocijeđene kolutove ananasa i prekrijte tijestom.


5Ispecite kolač

Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 40 minuta.

Ostavite ga da se ohladi u kalupu pa ga okrenite na tanjur za posluživanje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.