Naribanu buču posolite 1 žličicom soli i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je ocijedite rukama, a zatim (ako želite skroz istisnuti vodu) je stavite u čistu kuhinjsku krpu, zavežite i dobro stišćite rukama kako bi pustila svu suvišnu vodu.
Stavite je u zdjelu u kojoj ćete pripremati nadjev.
Buči dodajte sir i vrhnje te posolite po ukusu (ali pazite, buča je već slana, pa najprije probajte nadjev kako biste ustanovili koliko soli još treba).
Dodajte jaja i dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
U lim premazan maslacem složite jedan list kore pa po njemu rasporedite nadjev, a potom stavite drugu koru i postupak ponavljajte sve dok ima nadjeva.
Na kraju zalijte mješavinom jaja i kiselog vrhnja, pa izrežite bučnicu na kocke oštrim nožem kako bi se preljev od jaja i vrhnja rasporedio unutar rezova.
Pecite bučnicu u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne dobije lijepu boju i ne bude fino hrskava.
Bučnicu najbolje poslužite dok je još vruća.