Bučnica s gotovim korama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Bučnica s gotovim korama by Shutterstock Shutterstock

Popularna savijača na brzinu.

Sastojci

Broj porcija
10

Kore

500 ggotovih kora

Nadjev

500 gbuče
400 gsvježeg sira
2jaja
soli po ukusu
Napomena:

Premaz

30 gmaslaca za premazati lim za pečenje
2jaja
200 mlkiselog vrhnja

Priprema

1Pripremite buču

Naribanu buču posolite 1 žličicom soli i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je ocijedite rukama, a zatim (ako želite skroz istisnuti vodu) je stavite u čistu kuhinjsku krpu, zavežite i dobro stišćite rukama kako bi pustila svu suvišnu vodu. 


Stavite je u zdjelu u kojoj ćete pripremati nadjev.


2Sjedinite sastojke za nadjev

Buči dodajte sir i vrhnje te posolite po ukusu (ali pazite, buča je već slana, pa najprije probajte nadjev kako biste ustanovili koliko soli još treba). 


Dodajte jaja i dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.


3Rasporedite nadjev

U lim premazan maslacem složite jedan list kore pa po njemu rasporedite nadjev, a potom stavite drugu koru i postupak ponavljajte sve dok ima nadjeva.


Na kraju zalijte mješavinom jaja i kiselog vrhnja, pa izrežite bučnicu na kocke oštrim nožem kako bi se preljev od jaja i vrhnja rasporedio unutar rezova.


5Pecite

Pecite bučnicu u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne dobije lijepu boju i ne bude fino hrskava.


6Poslužite

Bučnicu najbolje poslužite dok je još vruća.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.