Brzinska maneštra

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzinska maneštra by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalna maneštra na naš način.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žliceulja
1 žlicabrašna
1crveni luk
1 žlicakoncentrata rajčice
3veća krumpira
2mrkve
1konzerva graha
1konzerva kukuruza
1 žličicaslatke crvene paprike
sol, papar
voda

Priprema

1 Napravite zapršku

Na zagrijano ulje stavite brašno i na laganoj vatri pržite da lagano posmeđi. Bitno je da je vatra lagana i da stalno miješate, inače bi brašno moglo zagorjeti.


To nikako ne želite jer će nastati jako loš okus i miris i u tom slučaju trebate sve ispočetka.


Na zapršku dodajte sitno nasjeckan luk i uz miješanje popržite da omekša. Ubacite koncentrat rajčice i slatku crvenu papriku i promiješajte, nakon par sekundi dodajte vodu (ne želimo da izgore, samo da zamirišu).


2 Dodajte povrće

Sad možete dodati krumpir narezan na kockice, mrkvu na kolutove, kukuruz i grah koje ste ocijedili. Posolite i popaprite.


3 Skuhajte

Kuhajte 25 minuta do pola sata da povrće omekša. Jedite toplo, a ono što ostane možete pojesti kasnije ili drugi dan.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.