U velilom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk i pirjajte dok ne omekša i postane lagano zlatne boje, oko 5 do 8 minuta.
Dodajte nasjeckano lišće peršina i nasjeckano lišće blitve. Pirjajte dok ne uvene, oko 2 minute.
Dodajte vino i kuhajte dok miris alkohola ne nestane, oko 1 minutu.
Dodajte rajčice i vodu, zatim začinite solju i paprom i pustite da zavrije. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta.
Tostirajte kriške starog (ili svježeg) kruha. Svaku prepečenu šnitu kruha natrljajte češnjem sirovog češnjaka, prerezanim na pola, prije nego stavite 1 šnitu na dno svakog tanjura ili zdjelice.
Prelijte juhu preko prepečenog kruha, ostavite 1 do 2 minute da kruh omekša, a zatim na vrh svake porcije juhe naribajte tvrdi sir i poslužite.