Slavonske krafne

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavonske krafne by Zrinka Zigo Zrinka Zigo
Slavonske krafne by Zrinka Zigo Zrinka Zigo
Slavonske krafne by Zrinka Zigo Zrinka Zigo
Slavonske krafne by Zrinka Zigo Zrinka Zigo
Slavonske krafne

Sastojci

Broj porcija
25
6žumanjaka
1 žličicasoli
2 žlicešećera
100 mlulja
50 mlkonjaka ili rakije
1 vrećicakvasca
Pola vrećice praška za pecivo
500 mlmlijeka
1 kgoštrog brašna

Priprema

1 Pripremite kvasac

Kvasac otopite u malo mlijeka i šećera, pa ostavite da se digne.


2 Pripremite smjesu

Žumanjke umiješajte sa šećerom, dodajte ulje, sol, konjak ili rakiju, pa mlako mlijeko, prašak za pecivo pomiješan s brašnom i dignuti kvasac. Ostavite na toplom da se diže oko sat vremena.


3 Razvaljajte tijesto i formirajte krafne

Premijesite jednom ili dvaput i razvaljajte na prst debljine. Vadite oblike čašom ii kalupom za krafne.


4 Pecite

Krafne pecite na vrućem ulju. Vruće krafne posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.