Kolač 101 Dalmatinac

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač 101 Dalmatinac by Suzina Kuhinja Suzina Kuhinja

"Ukusan, sočan, izdašan", piše naša čitateljica Suzi, koja stoji iza profila Suzina Kuhinja. Napravila je kolač koji zbog svog šarenog biskvita nosi naziv 101 Dalmatinac, a recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Bijeli biskvit

6bjelanjaka
6 žlicašećera
1 žlicaulja
6 žlicaglatkog brašna
0,5praška za pecivo

Smeđi biskvit

6žumanjaka
6 žlicašećera
1 žlicaulja
100 mlmlijeka
6 žlicaglatkog brašna
1 žlicakakao praha
0,5praška za pecivo

Preljev

250 mlmlijeka
6 žlicašećera

Krema

1 lmlijeka
10 žlicašećera
4pudinga od čokolade
250 gmaslaca

Dodatno

100 gčokolade za kuhanje

Priprema

1 Napravite bijeli biskvit

Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim napravite bijeli biskvit. Umutite bjelanjke i šećer u čvrst snijeg pa dodajte ulje i još jednom umutite.


U bjelanjke dodajte brašno i prašak za pecivo i ručno umiješajte pa ostavite sa strane.


2 Napravite smeđi biskvit

Žumanjke umutite sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko te još malo umutite. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i ručno umiješajte.


3 Ulijte u pleh

Pleh nauljite i pobrašnite pa u njega žlicom stavite bijelu smjesu, na način da između ostavite malo razmaka. Preko bijele smjese, u slobodan prostor, ulijte smeđu smjesu.


4 Ispecite

Biskvit pecite na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 stupnjeva.


5 Napravite preljev

U hladno mlijeko umiješajte šećer i tim preljevom prelijte još vrući biskvit.


6 Skuhajte kremu

Zakuhajte mlijeko i šećer (ostavite malo mlijeka sa strane i to pomiješajte s 4 vrećice pudinga. U mlijeko ulijte smjesu od pudinga, promiješajte pa maknite s vatre i umiješajte maslac narezan na kockice.


Kremu sada dobro umutite mikserom da se maslac sjedini s kremom i još vruću kremu prelijte preko biskvita.


7 Dekorirajte po želji

Preko kreme možete dodati šlag ili otopljenu čokoladu, a naša čitateljica je gore naribala čokoladu. Kolač ohladite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.