Kokos kolač

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kokos kolač by Slava Hodak Slava Hodak

"Nisam ljubitelj kokosa, ali ovo je nešto posebno ukusno", napisala je naša čitateljica Slava Hodak ispod fotografije kolača koji je u kratkom roku prikupio preko stotinu lajkova. Svi su ju tražili recept za ovaj kolač, a ona ga je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

4bjelanjka
1vanilin šećer
150 gšećera
1 prstohvatsoli
1 žlicabrašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
200 gkokosa

Krema

4žumanjka
3 žlicegustina
300 mlmlijeka
100 gčokolade za kuhanje
200 mlvrhnja za šlag

Dodatno

150 gčokolade za kuhanje
prženi ohlađeni kokos

Priprema

1 Napravite biskvit

Bjelanjke izradite mikserom pa im postepeno dodajte vanilin šećer i šećer. Promiješajte pa dodajte sol, brašno, prašak za pecivo i kokos i ponovno dobro promiješajte.


2 Ispecite

Ulijte u namašćeni pleh za pečenje i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.


3 Ohladite

Biskvit ohladite, a kada se ohladi, prelijte ga otopljenom čokoladom za kuhanje i ostavite da se čokolada stegne.


4 Napravite kremu

U zdjeli pomiješajte žumanjke, gustin i 100 ml mlijeka pa to skuhajte u 200 ml mlijeka. U vruću kremu dodajte čokoladu za kuhanje, promiješajte i ohladite.


5 Izradite šlag

Mikserom izradite vrhnje za šlag, a zatim polovicu dodajte u ohlađenu kremu i kratko izmiksajte.


6 Složite kolač

Po biskvitu i čokoladnoj glazuri rasporedite kremu, a zatim drugu polovicu izrađenog šlaga nanesite na kremu i ukrasite prženim ohlađenim kokosom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.