Maslac, šećer, brašno, sol i vanilin šećer izradite mikserom da dobijete mrvičasto tijesto. U posebnoj zdjeli umutite jedno jaje pa tijestu dodajte polovicu jajeta i još malo miksajte.
Dio tijesta odvojite, a drugi dio tijesta rukom umijesite. Tijesto utisnite u okrugli kalup (i donji dio kalupa i stranice) pa stavite u hladnjak.
Sve sastojke za kremu ručno umiješajte pa kremu podijelite na dva dijela.
Pomiješajte mak, šećer, koricu limuna i vanilin šećer pa tu smjesu dodajte drugom dijelu kreme.
Na tijesto stavite kremu od sira, zatim kremu od maka i ponavljajte postupak dok ne potrošite cijelu kremu. Preko kreme na kraju posipajte mrvice koje su vam ostale od tijesta.
Kolač pecite na 160 stupnjeva između 45 i 50 minuta. Ugasite pećnicu pa kolač ostavite u njoj još 20 minuta, a nakon toga ga dobro ohladite.