Lidijine orah-rolice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijine orah-rolice by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Lidijine orah-rolice by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Za rolice s orasima naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić pišu da su savršene, a ona je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila recept po kojem ih je radila. Donosimo ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

400 gglatkog brašna
250 mlmlijeka
1 vrećicakvasca
80 gšećera
50 gmaslaca
1jaje
½ žličicesoli

Nadjev

120 gmaslaca
100 gšećera
150 gmljevenih oraha
2 vrećicevanilin šećera

Preljev

250 mlmlijeka
100 gšećera
2 vrećicevanilin šećera

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto, a zatim ga ostavite sa strane da se podupla. Nakon što se poduplalo, tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika.


2 Premažite nadjevom

Tijesto premažite omekšalim maslacem. Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom i pospite ravnomjerno po tijestu.


3 Izrežite rolice

Tijesto zatim zarolajte, a zatim ga uz pomoć konca izrežite na rolice debljine 1.5 do 2 centimetara. Rolice poredajte u podmazan lim za pečenje, ostavljajući malo prostora između njih jer će još narasti.


4 Ispecite

Rolice ostavite da se dignu još pola sata, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Nakon pola sata stavite ih peći i pecite oko 25 minuta.


5 Napravite preljev

Dok se rolice peku, napravite preljev. Zagrijte mlijeko sa šećerom toliko da se šećer otopi i dodajte vanilin šećer te dobro promiješajte.


6 Prelijte preko rolica

Rolice izvadite iz pećnice, prelijte ih preljevom i vratite ih u isključenu pećnicu, na 5 do 10 minuta, da se preljev lijepo upije.