Pogača z oreji

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Pogača z oreji by Slatka kuharica Slatka kuharica

U epizodi emisije Slatka kuharica, Petra Jelenić zaputila se u Đurđevac gdje ju je gospođa Mirjana Mišulin naučila pripremiti tradicionalnu pogaču s orasima.

Sastojci

Broj porcija
8
1000 gglatkog brašna
500 mlmlake vode
10 gsoli
1 žlicasvinjske masti
500 goraha
Mast za namastiti lim za pečenje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U brašno dodajte sol, žlicu masti i vodu pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto stavite na pobrašnjenu krpu i dobro zamotajte da se ne suši pa pustite pola sata da odmori. U međuvremenu istucite orahe u mužaru ili ih zamotajte u krpu i istucite valjkom pa pomiješajte sa šećerom.


2 Razvaljajte tijesto

Razvaljajte tijesto i pospite jednom trećinom tučenih oraha i šećera. Lagano utisnite u tijesto, preklopite tijesto pa pustite da odmori desetak minuta. Ponovite postupak još dva puta. Zadnji (treći put) tijesto oblikujte u formu protvana u kojem ćete peći.


3 Pecite pogaču

Protvan namastite s malo masti, stavite pogaču i poravnajte ako je potrebno. Gornju koru prošarajte u obliku romba nožem i nabockajte vilicom, te stavite peći u pečnicu zagrijanu na 180°C oko 40 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.