Uvijek kad mi se jede nekakav kolač bitno mi je da imam pudinga, mlijeka i nekih keksa, a sada sam u zamrzivaču imala i kroasane. Ne pitajte me kako, nemam pojma kako su tamo završili, ali od toga je nastala ova savršeno kremasta torta. Recept sam na brzinu izmislila i ispao najbolji ikad. Jeste vi ikada pravili kolače od onoga što nađete u kući?
U malo mlijeka razmutite prašak za pudding, a ostatak mlijeka stavite kuhati. Kad je mlijeko zakuhalo, umiješajte smjesu s pudingom i kuhajte dok se ne zgusne. U vrući pudding umiješajte pola maslaca (125 grama).
U kalup od 20 centimetara poslagažite mini kroasane i prelijte pudingom. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi pa premjestite u hladnjak.
Kolač ukrasite mrvljenim kroasanima. Ja sam svoje malo prepekla u pećnici da budu hrskavi. Dobro ohladite i uživajte.
Komentari