Cheesecake od kestena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake od kestena by Shutterstock Shutterstock

Nećete moći odoljeti ovoj ukusnoj kombinaciji kesten pirea i krem sira.

Sastojci

Broj porcija
16

Podloga

250 gDigestive keksa
50 gmaslaca
1 žlicakesten pirea

Nadjev

500 gkrem sira
130 gšećera
3jaja
3žumanjka
180 mlkiselog vrhnja
1 žlicasoka od limuna
1 žlicaarome vanilije
2 žliceruma
350 gkesten pirea

Priprema

1 Napravite podlogu

U blenderu usitnite kekse, a zatim ih pomiješajte s otopljenim maslacem i dodajte žlicu kesten pirea pa podlogu utisnite u kalup za torte.


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i u nju stavite lim za pečenje napunjen vrućom vodom kako bi se tijekom pečenja stvarala para.


2 Napravite nadjev

Mikserom izradite krem sir i šećer pa smjesi dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte i sve ostale sastojke i dobro izmiksajte, a na kraju dodajte i kesten pire.


Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu koju ćete zatim izliti na podlogu od keksa.


3 Ispecite tortu

Tortu pecite 50 minuta na srednjoj rešetki iznad lima s vrućom vodom. Nakon pečenja dobro ju ohladite i dekorirajte po želji.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.