Meso iz kobasica izvadite iz ovojnice i stavite u posudu za pečenje. Usitnite ih i dodajte sjemenke komorača i svježi ružmarin. Kratko popržite.
Slaninu sitno narežite i stavite u tavu s jednom žlicom maslinovog ulja i lješnjacima. Pržite do zlatne boje, dodajte med i skinite s vatre.
Mladi grah stavite u veliku tavu, dolijte slanu kipuću vodu i poklopite. Kuhajte četiri minute pa dodajte ostalo zeleno povrće.
Kobasice zalijte crnim vinom i ostavite da lagano kuha, a zeleno povrće ocijedite kada omekša. Ne bacajte vodu od kuhanja.
Brokulu dodajte u tavu s kobasicama kao i pasiranu rajčicu. Neka cijelo vrijeme lagano vrije.
Njoke stavite kuhati u vodu koju ste sačuvali od povrća.
Pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar i ocat. Prelijte preko ocijeđenog zelenog povrća, a zatim prebacite preko lješnjaka i slanine.
Skuhane njoke prebacite u gotovi umak i poslužite uz zeleno povrće s hrskavom slaninom.