Njoki s kobasicom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki s kobasicom by Shutterstock Shutterstock

Recept za ove brze njoke s kobasicom preuzeli smo sa stranice "Jamie Oliver - 15-Minute Meals Recipes".

Sastojci

Broj porcija
4

Umak za njoke

4začinjene kobasice
2 žličicesjemenki komorača
2grančice svježeg ružmarina
130 mlcrnog vina
200 gbrokule
700 gpasirane rajčice
400 gnjoka
2 žlicemanje masnog jogurta

Povrće

2tanke trakice dimljene slanine
maslinovo ulje
40 glješnjaka
1 žličicameda
200 gmladog zelenog graha
300 gzelenog povrća poput kelja, blitve i zelja
1½ žličicevinskog octa

Priprema

Umak

1Pripremite kobasice

Meso iz kobasica izvadite iz ovojnice i stavite u posudu za pečenje. Usitnite ih i dodajte sjemenke komorača i svježi ružmarin. Kratko popržite.


2Prepecite slaninu

Slaninu sitno narežite i stavite u tavu s jednom žlicom maslinovog ulja i lješnjacima. Pržite do zlatne boje, dodajte med i skinite s vatre.


3Pripremite povrće

Mladi grah stavite u veliku tavu, dolijte slanu kipuću vodu i poklopite. Kuhajte četiri minute pa dodajte ostalo zeleno povrće.


4Kobasice zalijte vinom

Kobasice zalijte crnim vinom i ostavite da lagano kuha, a zeleno povrće ocijedite kada omekša. Ne bacajte vodu od kuhanja.


5Dodajte brokulu

Brokulu dodajte u tavu s kobasicama kao i pasiranu rajčicu. Neka cijelo vrijeme lagano vrije.


6Skuhajte njoke

Njoke stavite kuhati u vodu koju ste sačuvali od povrća.


7Napravite preljev za povrće

Pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar i ocat. Prelijte preko ocijeđenog zelenog povrća, a zatim prebacite preko lješnjaka i slanine.


8Njoke prebacite u umak

Skuhane njoke prebacite u gotovi umak i poslužite uz zeleno povrće s hrskavom slaninom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.