Torta od maka i keksa bez pečenja

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od maka i keksa bez pečenja by Shutterstock Shutterstock
Torta od maka i keksa bez pečenja by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
16

Torta

200 gmljevenog maka
150 gšećera
4 žlicegriza (pšenične krupice)
600 mlmlijeka
150 gmaslaca
350 gmljevenih petit keksa

Preljev

150 mlslatkog vrhnja
150 gtamne čokolade

Priprema

1 Smjesa za tortu

Zagrijte sve sastojke osim maslaca i keksa na laganoj vatri.


Kad se zgusne, maknite pa umiješajte maslac i petit kekse.


Stavite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i izravnajte.


2 Preljev

Zagrijte slatko vrhnje i čokoladu da nastane gusta, tamna smjesa. Nemojte da zakuha, maknite s vatre prije toga.


Prelijte preko torte pa pustite da se sve stegne. Režite na šnite.