Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup za tortu promjera 24 ili 26 centimetara lagano nauljite i obložite papirom za pečenje.
Na pari otopite čokoladu.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg.
Žumanjke i prašak za pecivo istucite u svijetlu smjesu i u nju pažljivo umiješajte rastopljenu čokoladu.
Sad gumenom špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka i šećera. Miješajte u jednom smjeru i laganim pokretima kako snijeg ne bi pao, odnosno izgubio mjehuriće zraka.
Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata.
Biskvit će se za vrijeme pečenja dosta napuhnuti, a kad ga izvadite iz pećnice, past će. Nemojte brinuti jer to tako treba biti.
Od slatkog vrhnja napravite šlag. Istucite ga električnim mikserom ili pjenjačom. Važno je da ne pretjerate i da šlag ostane lagan i glatke teksture.
Ohlađeni biskvit premažite džemom i po tome rasporedite šlag.
Stavite hladiti na par sati ili preko noći.