Bobanova torta

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Bobanova torta by shutterstock shutterstock

Poznata torta koja je gotova u tren oka.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

6jaja
120 gšećera
120 gčokolade za kuhanje
1 žličicapraška za pecivo

Punjenje i šlag

250 gdžema od šumskog voća
250 mlslatkog vrhnja

Priprema

1. Ispecite biskvit

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup za tortu promjera 24 ili 26 centimetara lagano nauljite i obložite papirom za pečenje.


Na pari otopite čokoladu.


Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg.


Žumanjke i prašak za pecivo istucite u svijetlu smjesu i u nju pažljivo umiješajte rastopljenu čokoladu.


Sad gumenom špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka i šećera. Miješajte u jednom smjeru i laganim pokretima kako snijeg ne bi pao, odnosno izgubio mjehuriće zraka.


Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata.


Biskvit će se za vrijeme pečenja dosta napuhnuti, a kad ga izvadite iz pećnice, past će. Nemojte brinuti jer to tako treba biti.


2. Napravite šlag

Od slatkog vrhnja napravite šlag. Istucite ga električnim mikserom ili pjenjačom. Važno je da ne pretjerate i da šlag ostane lagan i glatke teksture.

3. Složite tortu

Ohlađeni biskvit premažite džemom i po tome rasporedite šlag.


Stavite hladiti na par sati ili preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.