Crnac bez jaja

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Crnac bez jaja by shutterstock shutterstock

Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

3jogurta
200 gšećera
300 gglatkog brašna
120 mlsuncokretovog ulja
30 gkakaa
2 žličicesode bikarbone

Glazura

150 gmaslaca
150 gtamne čokolade
100 gšećera
100 mlmlijeka

Priprema

1. Napravite biskvit

Pećnicu zagrijte na 185 stupnjeva.




Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miješajte električnim mikserom 2 do 3 minute da nastane glatka smjesa.

2. Ispecite

Izlijte je u lim za pečenje dimenzija 20×30 centimetara kojeg ste premazali s malo ulja i posipali brašnom kako se biskvit ne bi zalijepio.



Pecite 20 do 25 minuta.

3. Prelijte glazurom

Na pari rastopite maslac, pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi.


Dodajte šećer i mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.


Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.