Zapečene žute tikvice sa šalšom i parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene žute tikvice sa šalšom i parmezanom
Ukusan ljetni ručak gotov za pola sata.

Sastojci

Broj porcija
2
šalša
3 režnjačešnjaka
parmezan
provansalski začin, bosiljak, sol, papar
maslinovo ulje

Priprema

1 Pripremite tikvice i šalšu

Tikvice operite, nemojte ih guliti, narežite ih na kriškice, stavite u zdjelu, nauljite i začinite začinima. Pritisnite češnjak nožem i stavite ga u šalšu.


2 Slažite u posudu za pečenje

Vatrostalnu zdjelu nauljite i stavite jedan sloj tikvica. Na njih stavite šalšu, pa opet prekrijte redom tikvica. Redajte slojeve do vrha zdjele, pa ih završite redom šalše i sve pospite parmezanom.


3 Pecite

Pecite na 180°C oko pola sata, provjerite je li pečeno probadanjem nožem.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog