Bob

Bob je biljka iz porodice mahunarki, a u prehrani se koristi slično kao i grah. Odličan je dodatak krem juhama, varivima i mnogim drugim jelima, a od njega se može napraviti i humus.

Bob
Recepti
Krem juha od krumpira i boba
(5)
1h

Uživajte u ovoj kremastoj juhi koja savršeno kombinira okuse krumpira i boba. Dodatak svježe mente osvježava cijelo jelo i pruža dodatnu dimenziju okusa.

Humus od boba
(5)
35min

Humus od boba je ukusan namaz koji predstavlja odličnu alternativu tradicionalnom humusu od slanutka.

Pirjani bob s češnjakom
(6)
25min

Pirjani bob je ukusan prilog koji okusom podsjeća na proljeće. Nježan, a opet hrskav i s puno karaktera, bob ne zahtijeva puno dodataka i lako bi mogao postati vaš omiljeni prilog s povrćem. Poslužite uz ribu, svinjetinu, puretinu ili govedinu, ili kao prilog uz tjesteninu ili rižu za one koji ne jedu meso. Ovako pripremljen bob, također možete dodati u razne salate.

Arrumadinho
30min

Arrumadinho je tipično jelo iz države Pernambuco u sjeveroistočnom Brazilu, gdje se prodaje na štandovima s hranom na pješčanim plažama, kao i u otmjenijim restoranima.

Tuna s pireom od boba
20min

Tuna s pireom od boba po receptu Davida Skoke.

Index kuhinja

Uz dodatak jednog neuobičajenog sastojka pileća prsa će vam ispasti ekstra sočna

Uz dodatak jednog neuobičajenog sastojka pileća prsa će vam ispasti ekstra sočna

PILETINU obožavamo jesti na sve načine - pečenu u pećnici, s dodatkom mlinaca ili pak u nekom umaku, a posebno su nam draga pileća prsa, koja se mogu pripremati na toliko različitih načina. Ipak, nekada ispadnu suha i jednostavno nedovoljno sočna, a sada smo pronašli trik uz koji to više neće biti slučaj.
Imamo super recept za najbolju čupavu pitu, prenosi se generacijama

Imamo super recept za najbolju čupavu pitu, prenosi se generacijama

ČUPAVA pita jedan je od popularnih kolača čiji se recept zaista prenosi generacijama. Jednostavno se priprema, a praktična je i za iskoristiti domaći pekmez.
Na ovaj način možete pripremiti veće količine sarme, a nekima je tako i praktičnije

Na ovaj način možete pripremiti veće količine sarme, a nekima je tako i praktičnije

SARMA je klasično zimsko jelo našeg podneblja, a sezona joj je dolaskom hladnijih dana počela. Ovaj vam put donosimo još jednu popularnu varijantu pripreme, koja je nešto jednostavnija i ne zajhtijeva toliko pažnje kao kad se sarma kuha u loncu.