Bob

Bob je biljka iz porodice mahunarki, a u prehrani se koristi slično kao i grah. Odličan je dodatak krem juhama, varivima i mnogim drugim jelima, a od njega se može napraviti i humus.

Bob
Recepti
Krem juha od krumpira i boba
(5)
1h

Uživajte u ovoj kremastoj juhi koja savršeno kombinira okuse krumpira i boba. Dodatak svježe mente osvježava cijelo jelo i pruža dodatnu dimenziju okusa.

Humus od boba
(5)
35min

Humus od boba je ukusan namaz koji predstavlja odličnu alternativu tradicionalnom humusu od slanutka.

Pirjani bob s češnjakom
(6)
25min

Pirjani bob je ukusan prilog koji okusom podsjeća na proljeće. Nježan, a opet hrskav i s puno karaktera, bob ne zahtijeva puno dodataka i lako bi mogao postati vaš omiljeni prilog s povrćem. Poslužite uz ribu, svinjetinu, puretinu ili govedinu, ili kao prilog uz tjesteninu ili rižu za one koji ne jedu meso. Ovako pripremljen bob, također možete dodati u razne salate.

Arrumadinho
30min

Arrumadinho je tipično jelo iz države Pernambuco u sjeveroistočnom Brazilu, gdje se prodaje na štandovima s hranom na pješčanim plažama, kao i u otmjenijim restoranima.

Tuna s pireom od boba
20min

Tuna s pireom od boba po receptu Davida Skoke.

Index kuhinja

Strašno dobri Halloween brownieji: Gotovi su za čas, a oduševit će svakoga

Strašno dobri Halloween brownieji: Gotovi su za čas, a oduševit će svakoga

PRIPREMITE vizualno efektne, a jednostavne brownieje, savršenu slasticu za Noć vještica koja će oduševiti sve generacije.
Generacije pamte točno ovakvu pitu od jabuka. Imamo originalni starinski recept

Generacije pamte točno ovakvu pitu od jabuka. Imamo originalni starinski recept

Donosimo vam starinski recept za sočnu pitu od jabuka s prhkim tijestom koja se topi u ustima i ispunjava dom mirisom cimeta.
Bruno Vokal novi je chef Noela, zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom

Bruno Vokal novi je chef Noela, zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom

Nakon dvije godine, chef Bruno Vokal vraća se u Noel kao novi glavni chef jednog od najuglednijih hrvatskih restorana i prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.