Arrumadinho

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Arrumadinho by Shutterstock Shutterstock

Arrumadinho je tipično jelo iz države Pernambuco u sjeveroistočnom Brazilu, gdje se prodaje na štandovima s hranom na pješčanim plažama, kao i u otmjenijim restoranima.

Sastojci

Broj porcija
10

Bob

250 gboba
1luk, nasjeckan na veće kockice
50 gmaslaca
korijander
vlasac
sol

Suho meso

680 gsušene govedine, nasjeckane
1manji luk, nasjeckan
2 režnjačešnjaka, protisnuta
50 gmaslaca
sol
papar

Farofa

300 gtapioka brašna
100 gmaslaca
1manji luk, nasjeckan
2 češnjačešnjaka, protisnuta
½ žličicemljevene paprike
sol
papar

Vinaigrette

0,5paprike babure, nasjeckane
1rajčica, nasjeckana
50 gsvježeg korijandera, nasjeckanog
50 gvlasca, nasjeckanog
130 mlocta
60 mlmaslinovog ulja
sok jednog limuna
sol
papar

Priprema

1Bob

Počinjemo s bobom jer je za njega potrebno najviše vremena. Ulijte malo vode u lonac, zatim dodajte korijander, luk, maslac i sol i sve zagrijte. Čim voda zakipi dodajte suhi bob i kuhajte ga dok ne omekša. Ostavite sa strane.


2Meso

Otopite maslac, zažutite češnjak pa dodajte luk i meso. Pirjajte sastojke dok meso ne porumeni, ostavite sa strane.


3Farofa

Zagrijte maslac; na maslacu zažutite češnjak i izdinstajte luk i dodajte papriku. Dok se krčka, dodajte brašno od tapioke i sol.


4Vinaigrette

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli i začinite po svom ukusu dodavanjem malo vode samo da se umak ujednači.


5Posluživanje

Sve se poslužuje zasebno, a na gostu je da pomiješa sastojke.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.