Popečci od kupusa

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od kupusa by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
4
350 gkrumpira
1jaje
100 gribane goude
sol, papar, svježi peršin

Priprema

1 Napravite smjesu

Krumpir ogulite, narežite na četvrtine i skuhajte u posoljenoj vodi. Dok se kuha, svježi kupus naribajte ili narežite na tanke trakice, kao za salatu.


Propirjajte ga na malo ulja, posolite odmah na početku da pusti vodu i da omekša. Možete s kupusom propirjati i malo sjeckanog češnjaka ili crvenog luka (jedino ako želite).


Od kuhanog krumpira napravite pire pa pomiješajte s ostalim sastojcima i oblikujte popečke (samo smočite ruke vodom da vam se ne zalijepi smjesa po prstima).


2 Pržite na tavi

Popečke pržite na malo suncokretovog ulja na tavi (ne treba plivati u njemu), sa svake strane par minuta da dobije koricu.


Savjet: Ako vam je smjesa previše rijetka, dodajte malo zobenih pahuljica ili krušnih mrvica. No, nemojte pretjerivati da ne bude žilavo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.