Gljive punjene feta sirom i začinima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Gljive punjene feta sirom i začinima by Shutterstock Shutterstock

Ako volite mediteranske okuse i lagana, a opet aromatična jela, punjene gljive na talijanski način idealan su izbor za vas. U ovom receptu spajamo kremastu fetu, mirisne začine i svježe bilje s mesnatim šeširima gljiva, stvarajući savršen spoj jednostavnosti i bogatog okusa.


Sastojci

Broj porcija
4
12većih šampinjona
150 gfeta sira
2 žlicemaslinovog ulja
2 režnjačešnjaka
2 žlice svježeg peršina
1 žličicasušenog origana
malo soli i papra
3 žlicekrušnih mrvica
malo ribanog parmezana (po želji, za dodatnu koricu)

Priprema

1 Pripremite gljive

Očistite gljive i pažljivo im odstranite stručke. Šešire gljiva stavite na papirnati ubrus da se malo posuše.


2 Napravite punjenje

U zdjeli pomiješajte izmrvljeni feta sir, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak, peršin i origano. Dodajte malo papra i soli, no ne previše soli, jer je feta slana sama po sebi.


Na kraju umiješajte krušne mrvice, koje će dati punjenju lijepu teksturu.


3 Napunite gljive

Svaki šešir gljive napunite pripremljenom smjesom. Lagano pritisnite kako bi punjenje ostalo na mjestu. Ako volite hrskavu završnicu, pospite ih tankim slojem ribanog parmezana.


4 Ispecite

Posložite gljive u vatrostalnu posudu ili tavu koja može u pećnicu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 20 minuta, dok gljive ne omekšaju, a punjenje ne dobije zlatno-smeđu boju.


5 Poslužite

Gljive poslužite odmah, tople, uz malo svježeg peršina posutog po vrhu. Odlično idu kao predjelo ili prilog uz meso ili tjesteninu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.