Panzanella salata

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Panzanella salata by Shutterstock Shutterstock
Panzanella salata by Shutterstock Shutterstock

Iskoristite stari kruh i napravite osvježavajuću ljetnu salatu koja je dovoljno zasitna da može biti i glavno jelo.


Talijanski je to klasik, nekad jelo za siromašne, a danas prava delicija koju turisti plaćaju i po 20 eura. Vi je napravite doma, za puno manje novca.

Sastojci

Broj porcija
4
4rajčice
1ljubičasti luk
1 režanjčešnjaka
100 gcrnih maslina
1krastavac
2kriške starog kruha
maslinovo ulje
aceto balsamico
sol, papar
bosiljak

Priprema

1Popržite kruh

Kruh narežite na kockice ili natrgajte na manje komade i popržite na maslinovom ulju u tavi. Ohladite.


2Napravite dresing

U zdjelu ulijte maslinovo ulje i aceto balsamico, dodajte nasjeckani češnjak, začinite soli i paprom i izradite dresing.


3Pripremite povrće

Rajčice operite i narežite, ovisno o veličini na četvrtine ili polovice, Krastavac ogulite i narežite na kockice. Luk očistite i narežite na trakice. Masline ako su veće prepolovite.


4Pomiješajte sastojke

Sve sastojke prebacite u zdjelu, dodajte ohlađene kockice prženog kruha, promiješajte i začinite pripremljenim dresingom.

Napomena

Kockice kruha umjesto na tavi, ispeći možete i u pećnici, prije stavljanja u pećnicu poprskajte ih maslinovim uljem.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.