Salata od jaja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od jaja by Shutterstock Shutterstock

Salata od jaja ili "eggsalad" u Americi, od kuda i potječe, je jednostavna salata od svega par sastojaka. Najčešće se jede između dvije kriške kruha kao sendvič.

Sastojci

Broj porcija
4
6jaja
5 žlicamajoneze
2 žlicesenfa
1½ žličicelimunovog soka ili jabučnog octa
1 žličicašećera
1mladi luk
sol, papar
peršin ili vlasac

Priprema

1Skuhajte jaja

Jaja tvrdo skuhajte, dobro ohladite, ogulite i narežite ih na male kockice.


2Pomiješajte sastojke

U većoj zdjeli pomiješajte majonezu, senf, limunov sok ili ocat, začinite po želji i dodajte nasjeckani mladi luk, na kraju umiješajte jaja.


3Ohladite

Gotovu salatu od jaja stavite u hladnjak na minimalno pola sata. Prije posluživanja pospite je nasjeckanim peršinom ili vlascem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.