Punjeni pizza kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni pizza kruh by Shutterstock Shutterstock
Punjeni pizza kruh by Shutterstock Shutterstock

Vrući kruh punjen salamom i sirom zvuči primamljivo zar ne?

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

500 gbrašna
7 gsuhog kvasca
320 mltople vode
2 žlicemaslinovog ulja
1 žličicašećera
1 žličicasoli

Nadjev

150 gkuhane šunke
150 gedamera
100 gmozzarelle
150 mlpasirane rajčice
bosiljak
sol, papar
češnjak u granulama

Priprema

1Dignite kvasac

U posudu stavite vodu, kvasac i šećer, ostavite 5-10 minuta da se kvasac aktivira.


2Umijesite tijesto

Dodajte brašno pa mikserom (nastavcima za tijesto) ili rukama miješajte dok se ne počne stvarati tijesto. Dodajte maslinovo ulje i sol, miksajte srednjom brzinom dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.


3Odmorite tijesto

Tijesto premjestite u nauljenu posudu, prekrijte čistom krpom i ostavite na toplom mjestu dok se ne udvostruči.


4Razvaljajte tijesto

Odmoreno tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika.


5Nadjenite razvaljano tijesto

Pripremljeno tijesto premažite pasiranom rajčicom, začinite sitno nasjeckanim bosiljkom i češnjakom, posolite, popaprite. Posložite kuhanu šunku i obje vrste sira.


6Smotajte

Nadjeveno tijesto smotajte u formu rolade. Na vrhu tijesta nožem napravite nekoliko zareza kako bi para prilikom pečenja mogla izlaziti van. Premažite ga sa par kapi maslinovog ulja i ostavite da odstoji 30 minuta.


7Stavite peći

Nadjeveni kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 30-35 minuta.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.