U posudu stavite vodu, kvasac i šećer, ostavite 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
Dodajte brašno pa mikserom (nastavcima za tijesto) ili rukama miješajte dok se ne počne stvarati tijesto. Dodajte maslinovo ulje i sol, miksajte srednjom brzinom dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.
Tijesto premjestite u nauljenu posudu, prekrijte čistom krpom i ostavite na toplom mjestu dok se ne udvostruči.
Odmoreno tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika.
Pripremljeno tijesto premažite pasiranom rajčicom, začinite sitno nasjeckanim bosiljkom i češnjakom, posolite, popaprite. Posložite kuhanu šunku i obje vrste sira.
Nadjeveno tijesto smotajte u formu rolade. Na vrhu tijesta nožem napravite nekoliko zareza kako bi para prilikom pečenja mogla izlaziti van. Premažite ga sa par kapi maslinovog ulja i ostavite da odstoji 30 minuta.
Nadjeveni kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 30-35 minuta.