Bolognese krumpiri

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Bolognese krumpiri by Shutterstock Shutterstock

Za sve ljubitelje bolognese umaka, ovo je recept koji bi vas mogao osvojiti. Jednostavan za pripremu, a dobar izbor ako imate goste kojima želite pripremiti nešto nesvakidašnje. Funkcionira i kao glavno jelo ili predjelo.

Sastojci

Broj porcija
6
6većih krumpira
400 gmljevene junetine ili puretine
200 gpasirane rajčice
Pola luka
Sol, papar, bosiljak, origano
1mrkva
100 mlmlijeka
40 gmaslaca
6prstohvata ribanog sira

Priprema

1 Pripremite umak

Dinstajte luk, mrkvu i celer, pa im dodajte mljeveno meso i pržite. Kad je meso gotovo, dodajte pasiranu rajčicu i začine. Umak pustite neka se krčka, pa mu pred kraj dodajte mlijeko kako bi anuliralo kiselost rajčice.


2 Ispecite krumpire

Krumpire posložite na lim za pečenje, nauljite ih po površini i pecite ih na 200 stupnjeva oko 45 minuta.


3 Napunite krumpire umakom

Kad su se krumpiri prohladili, razrežite im površinu jednim rezom, rastvorite, stavite po kockicu maslaca u unutrašnjost svakog krumpira i vilicom od unutrašnjosti napravite pire.


Na pire stavljajte bolognese umak, pa za kraj svaki krumpir s umakom posipajte ribanim sirom. Poslužite toplo.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.