Punjena jaja obojana ciklom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena jaja obojana ciklom by Freepik Freepik

Punjena jaja obojana sokom od cikle su dekorativan i ukusan zalogaji koji može biti odlično hladno predjelo ili snack za razne prigode.

Sastojci

Broj porcija
8

Bojanje jaja

240 mljabučnog octa
700 mlvode
1 žlicašećera
2½ žličicesoli
1manja cikla
12tvrdo kuhanih jaja, oguljenih

Nadjev

1 žličicaocta
2 žlicemajoneze
5 gslanih inćuna, usitnjenih u pastu
15 gsušenog začinskog bilja (bosiljak, estragon, vlasac...)
½ žličicemljevenog crnog papra
2ljute papričice, sitno nasjeckane

Priprema

1Skuhajte ciklu

U lonac ulijte vodu i dodajte ocat, šećer, sol i ciklu. Kuhajte dok cikla ne omekša (oko 30 minuta), a zatim pustite da se ohladi.


Ciklu ogulite i prepolovite te zajedno s vodom u kojoj se kuhala prebacite u posudu koju možete staviti u hladnjak.


2Dodajte jaja

Oguljena tvrdo kuhana jaja stavite u tekućinu s ciklom i ohladite u hladnjaku na najmanje 3 sata, a ako želite jaču boju, preko noći.


3Pripremite nadjev

Kada su jaja postigla željenu boju, izvadite ih iz tekućine, prepolovite i izvadite žumanjke.


Žumanjke usitnite u pastu i pomiješajte s octom, majonezom, začinskim biljem, paprom i pastom od slanih inćuna. Prema potrebi posolite. Smjesu dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.


4Nadjenite bjelanjke

Za najbolje rezultate, nadjev možete prebaciti u slastičarsku vrećicu pa ga pažljivo istisnuti u sredinu svakog bjelanjka.


5Poslužite

Punjena jaja prije posluživanja ohladite barem nekoliko sati u hladnjaku kako bi se okusi sjedinili.


Čuvajte ih u hladnjaku gdje mogu stajati do 3 dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.