U lonac ulijte vodu i dodajte ocat, šećer, sol i ciklu. Kuhajte dok cikla ne omekša (oko 30 minuta), a zatim pustite da se ohladi.
Ciklu ogulite i prepolovite te zajedno s vodom u kojoj se kuhala prebacite u posudu koju možete staviti u hladnjak.
Oguljena tvrdo kuhana jaja stavite u tekućinu s ciklom i ohladite u hladnjaku na najmanje 3 sata, a ako želite jaču boju, preko noći.
Kada su jaja postigla željenu boju, izvadite ih iz tekućine, prepolovite i izvadite žumanjke.
Žumanjke usitnite u pastu i pomiješajte s octom, majonezom, začinskim biljem, paprom i pastom od slanih inćuna. Prema potrebi posolite. Smjesu dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
Za najbolje rezultate, nadjev možete prebaciti u slastičarsku vrećicu pa ga pažljivo istisnuti u sredinu svakog bjelanjka.
Punjena jaja prije posluživanja ohladite barem nekoliko sati u hladnjaku kako bi se okusi sjedinili.
Čuvajte ih u hladnjaku gdje mogu stajati do 3 dana.