Rimski njoki

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Rimski njoki by Shutterstock Shutterstock
Rimski njoki by Shutterstock Shutterstock

Rimski njoki rješenje su kad vam se jede nešto brzo i fino, a odličan su prilog kad vam dosade svi oni uobičajeni. Za pripremu vam ne treba krumpir, nego pšenična krupica, parmezan i maslac.

Sastojci

Broj porcija
4
1 lmlijeka
250 gpšenične krupice
150 gparmezana
2žumanjka
3 žlicemaslaca
sol
parmezan za posipavanje

Priprema

1Zagrijte mlijeko i dodajte krupicu

Ulijte mlijeko u posudu, dodajte sol, zagrijte dok skoro ne zakuha. Zatim umiješajte krupicu brzo miješajući 30 sekundi, smanjite vatru i nastavite miješati dok se smjesa ne zgusne i uklonite s vatre.


2Dodajte ostale sastojke

Umiješajte maslac, naribani parmezan i žumanjke brzo miješajući kako se žumanjci ne bi zgrušali.


3Ohladite smjesu

Ulijte smjesu u lim za pečenje, ravnomjerno je rasporedite i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite u hladnjaku oko pola sata dok se ne stisne.


4Kalupom izrežite oblike

Premažite posudu za pečenje maslacem. Oblikujte kalupima krugove od smjese pa ih složite u posudu za pečenje.

5Premažite maslacem i posipajte parmezanom

Njoke premažite rastopljenim maslacem i posipajte naribanim parmezanom.




6Stavite peći

Pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Pred kraj kratko zapecite na gornjoj rešetki da dobiju boju.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.