Polpete od krumpira i sira

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
53min
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od krumpira i sira by Shutterstock Shutterstock
Polpete od krumpira i sira by Shutterstock Shutterstock

Kad vam ostane pire krumpir od ručka iskoristite ga kako bi napravili ove hrskave polpete.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gpire krumpira
100 gparmezana
70 ggustina
1jaje
sol, papar

Priprema

1Luk nasjeckajte

Luk očistite, nasjeckajte na sitno, premjestite ga u posudu.


2Dodajte pire krumpir i jaje

U posudu dodajte hladan pire krumpir i jaje, začinite po želji, sve dobro izmiješajte.


3Dodajte sir i gustin

Pripremljenoj smjesi dodajte parmezan i gustin, sjedinite sastojke. Ukoliko je smjesa još vlažna dodajte žlicu gustina kako bi lakše oblikovali polpete. Smjesu stavite na 45 minuta u hladnjak


4Oblikujte polpete

Uzimajte po jednu veliku žlicu smjese, rukama oblikujte kuglu koju zatim lagano dlanovima spljoštiti u disk. Polpete potom stavite na masni papir.


5Stavite peći

Polpete pecite na zagrijanom ulju ili maslacu sa svake strane 3-4 minute. Pečene polpete izvadite na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.


6Poslužite

Polpete poslužite zasebno kao ručak uz salatu ili ih možete napraviti kao prilog pečenju ili raznim umacima.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.