Tuna s pireom od boba

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Tuna s pireom od boba by Shutterstock Shutterstock

Tuna s pireom od boba po receptu Davida Skoke.

Sastojci

Broj porcija
5
1,5 kgtune
1,5 kgboba
1glavica luka
100 gsvježe mente
50 gmaslaca
1 žličicameda
1svježi čili
sol, papar
soja sos, ulje

Priprema

Bob prokuhajte u vodi par minuta pa mu skinite opnu. Narežite luk i kratko ga popržite na ulju, a zatim dodajte bob, začinite solju i paprom i nastavite pirjati 10 minuta.


Nasjeckajte svježu mentu, pa je izmiksajte u fini pire u blenderu s 50 g maslaca i bobom.


Narežite tunu na pravokutnike oko 3 cm debljine, začinite solju i paprom, nauljite i ispecite na jako zagrijanim gradelama – minutu sa sve četiri strane za medium rare.


Na pire od boba servirajte tunu i pokapajte s emulzijom umaka od soje, maslinova ulja, čilija i meda.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.