Količine slobodno kombinirajte koliko ste gladni i za koliko osoba kuhate. Izbor povrća kombinirajte po svom ukusu, a ovo su preporuke ekipe iz Chopstixa:
Na zagrijanoj tavi (naravno, poželjno je na ploči, ali to je nešto što imaju uglavnom profesionalne kuhinje) na malo ulja pecite kozice 2-3 minute, zatim dodajte rezano povrće i nakon 3-4 minute dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi. Na kraju dodajte malo soja umaka. Sokovi će se spojiti.
Smućkano jaje stavite na zagrijanu tavu s malo ulja (ili maslaca), dodajte grašak, sitno narezanu mrkvu i luk. Nakon 2-3 minute dodajte već kuhanu rižu, pa sve zajedno miješajte dok se svi sastojci ne povežu. Posolite i popaprite po želji.
Ako ne volite hrskavo povrće i želite da bude mekano, možete ga kratko kuhati prije pečenja, no mi bismo preporučili da to ne radite.