Teppanyaki s kozicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Teppanyaki s kozicama by Shutterstock Shutterstock

Recept iz azijskog restorana Chopstix u Zagrebu.

Sastojci

Broj porcija
4
očišćene kozice
crvena i zelena paprika
crveni luk
mrkva
soja umak
ulje
maslac
riža
jaje
mrkva i grašak
sol i papar

Priprema

Količine slobodno kombinirajte koliko ste gladni i za koliko osoba kuhate. Izbor povrća kombinirajte po svom ukusu, a ovo su preporuke ekipe iz Chopstixa:


1 Pripremite kozice

Na zagrijanoj tavi (naravno, poželjno je na ploči, ali to je nešto što imaju uglavnom profesionalne kuhinje) na malo ulja pecite kozice 2-3 minute, zatim dodajte rezano povrće i nakon 3-4 minute dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi. Na kraju dodajte malo soja umaka. Sokovi će se spojiti.


2 Napravite prženu rižu

Smućkano jaje stavite na zagrijanu tavu s malo ulja (ili maslaca), dodajte grašak, sitno narezanu mrkvu i luk. Nakon 2-3 minute dodajte već kuhanu rižu, pa sve zajedno miješajte dok se svi sastojci ne povežu. Posolite i popaprite po želji.


Ako ne volite hrskavo povrće i želite da bude mekano, možete ga kratko kuhati prije pečenja, no mi bismo preporučili da to ne radite.

Chopstix Zagreb
Chopstix Zagreb
Azijski restoran i sushi bar u Novom Zagrebu.