Lignje s komoračem

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Lignje s komoračem
Lignje s komoračem by Shutterstock Shutterstock

Recept istarskog chefa Antonija Brajkovića, za lignje s komoračem, ukusno, mediteransko jelo koje brzo i lako možete pripremiti kod kuće.

Sastojci

Broj porcija
4
3 glavicekomorača
1 kglignji
1 režanjčešnjaka
svježi peršin
polovica limuna
1 žlicamaslinovog ulja
sol, papar
chilli niti za dekoraciju

Priprema

1 Pripremite komorač

Narežite komorač na tanke trakice.


2 Pripremite lignje

Lignje prepolovite po sredini i narežite na tanke trakice, poput komorača.


3 Pripremite ostale sastojke

Narežite češnjak i svježi peršin, pripremite polovicu limuna.


4 Pržite

Na maslinovom ulju popržite komorač, posolite. Kada komorač omekša, stavite ga u zdjelu. Na maslinovom ulju ponovno ugrijte tavu i pržite lignje. Pržite ih na jako vrućoj tavi, 30-ak sekundi uz lagano miješanje kako bi se pržile sa svih strana.


5 Sjedinite

Lignje prebacite u zdjelu s komoračem, dobro izmiješajte, dodajte peršin, češnjak, iscijedite limun, maslinovo ulje i papar i još jednom sve izmiješajte. Servirati možete uz niti chillija, za dekoraciju.