Losos s češnjakom iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Losos s češnjakom iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Pečeni losos s maslacem i češnjakom lako je napraviti. Filete pečenog lososa možete poslužiti s umakom i povrćem po želji.

Sastojci

Broj porcija
2
400 gfileta lososa
1 žličicačešnjaka u prahu
1 žlicasvježeg peršina
sol, papar
50 mlsoka od limuna
100 mlotopljenog maslaca
2 žlicebijelog vina
1limun za posluživanje
Napomena:

Priprema

1Marinirajte filet lososa

Pomiješajte sve sastojke osim lososa. Na filete ravnomjerno nanesite marinadu i pustite sat vremena (ako nemate vremena, odmah se bacite na pečenje).


2Ispecite

U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva losos pecite u vatrostalnoj posudi oko 10 minuta.


Sad ga kratko izvadite iz pećnice i prelijte ostatkom marinade, vratite u pećnicu na još 10-ak minuta.


Losos poslužite s povrćem po želji i kriškama limuna.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.