Najprije ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploške, pa ih kratko prokuhajte u posoljenoj vodi 5-7 minuta - ne trebaju biti skroz kuhani, samo da malo omekšaju.
Za to vrijeme, filete aljaške kolje provjerite jesu li bez kostiju, zatim ih posolite, popaprite i po želji pospite malo mljevene paprike. Ako koristite luk, narežite ga na tanke kolutove.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Nauljite ili namastite vatrostalnu posudu. Na dno poslažite sloj kuhanog krumpira, zatim malo luka, pa položite riblje filete. Preko ribe stavite ostatak krumpira i eventualno još luka. Sve prelijte vrhnjem za kuhanje i ravnomjerno rasporedite naribanu goudu po vrhu. Po želji možete naribati i malo muškatnog oraščića za dodatnu aromu.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta, dok krumpir ne omekša do kraja, a sir ne dobije zlatnu koricu. Po završetku, ostavite jelo da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja. Po želji pospite svježim peršinom.