Otkoštene pohane srdele

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2min
Ukupno vrijemeUkupno
22min
KompliciranostTežina
Cijena
Otkoštene pohane srdele by Shutterstock Shutterstock

Možda zvuči komplicirano, ali nije nimalo. Možete ih pripremiti kako god poželite, a nama su se baš jele pohane, polivene s par kapi limunovog soka.

Sastojci

Broj porcija
4

Srdele

500 gsvježih srdela
sol

Paniranje

oštro brašno
jaja
krušne mrvice
ulje za prženje

Priprema

1 Očistite srdele

Odrežite im glave, očistite i otvorite tako da dobijete ravnu plohu, pa uklonite kralježnicu.


Neki recepti kažu da je uklonite od glave prema repu, ali lakše je i bolje se uklone sitne kosti ako kralježnicu prelomite kod repa i povučete prema glavi.


Ostat će vam samo meso srdele i rep, koji će poslužiti da ih lakše panirate.


2 Panirajte

Uvaljajte ih u oštro brašno, jaja koja ste posolili (ili posolite srdele) i krušne mrvice.


3 Pržite

Na srednje jakoj vatri u ulju 2 minute sa svake strane. Ovdje vrijeme ovisi i o tome koliko velike srdele ste kupili. Ako su manje, dovolja je jedna minuta sa svake strane.