Panirani riblji štapići u pivskom tijestu

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Panirani riblji štapići u pivskom tijestu by Shutterstock Shutterstock

Domaći riblji štapići sadrže više ribe, više okusa i hrskaviji su od kupovnih. Zaista vrijede dodatnog truda.

Sastojci

Broj porcija
2
50 gpšeničnog brašna
50 gkukuruznog brašna
1 žličicapraška za pecivo
75 mlpiva
75 mlgazirane mineralne vode
400 gfileta bijele ribe (oslić, bakalar...)
1 litrasuncokretovog ulja
sol
papar

Priprema

1Napravite smjesu za pohanje

Pomiješajte brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo u velikoj zdjeli. Postupno ulijevajte pivo i vodu u zdjelu, miješajući drvenom kuhačom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostavite da odstoji 30 minuta.


2Zagrijte ulje u dubokom loncu

Da biste ispekli ribu, dobro zagrijte ulje u dubokom loncu. Osušite ribu kuhinjskim papirom i lagano uvaljajte u brašno. Otresite sav višak brašna, a zatim ribu umočite u smjesu za pohanje.


3Pohajte ribu u vrućem ulju

Svaki file pažljivo spustite u vruće ulje i pecite 6-8 minuta – ovisno o debljini ribe – dok ne porumene i postanu hrskavi. Velikom šupljikavom žlicom izvadite ribu, ocijedite je na kuhinjskom papiru i pospite solju. Poslužite s prilogom i umakom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.