Sušeni vrganji

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Sušeni vrganji by Shutterstock Shutterstock
Sušeni vrganji by Shutterstock Shutterstock

Bilo da se radi o ljetnom ili jesenjem vrganju, on je uvijek kralj šume!

Sastojci

Broj porcija
10
1,5 kgvrganja

Priprema

1Očistite vrganje

Vrganje očetkajte kuhinjskim kistom ili prebrišite čistom kuhinjskom krpom. Odstranite zemlju i korijen.

2Narežite ih

Vrganje narežite na ploške debljine do 1 cm i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

3Stavite u pećnicu

Pripremljene vrganje stavite sušiti u zagrijanu pećnicu na 50 stupnjeva, na ventilacijskom programu. Sušite vrganje 3 sata. Ukoliko nemate ventilacijsku pećnicu, tijekom sušenja vrata pećnice neka budu malo otvorena kako bi vlaga mogla izlaziti van.



4Pohranite ih

Sušene vrganje pohranite u staklenu posudu ili papirnatu vrećicu.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.