Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka pa ih istucite u snijeg, a žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Potom dodajte ulje i vodu pa brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka gumenom lopaticom ili drvenom kuhačom lagano i u jednom smjeru da smjesa ne izgubi zrak i ne padne.
Pola smjese izlijte u lim obložen papirom za pečenje, a u preostalu smjesu dodajte kakao pomiješan s rumom ili amarettom pa izmiješajkte da se ravnomjerno rasporedi.
Žlicom stavite hrpice tamne na žutu smjesu pa žlicom napravite šare. Na kraju posipajte višnje iz kompota po cijeloj smjesi.
Kolač pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta, provjerite čačkalicom je li pečen. Ohladite pa onda režite.
Možete ga posipati šećerom u prahu, ali i ne morate.
Ako ne pojedete sve odjednom, stavite u posudu s poklopcem i držite u hladnjaku par dana (nije zgodno na sobnoj temperaturi zbog višanja - imajte to na umu kad se radi o kolačima s bilo kakvim voćem, svježim ili iz kompota).