Lisnata štrudla od maka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnata štrudla od maka by Shutterstock Shutterstock

Za ovu brzu savijaču koja se priprema s kupovnim lisnatim tijestom nema puno čekanja, smjesa se brzo spremi i peče se odmah.

Sastojci

Broj porcija
4
250 glisnatog tijesta
250 gmljevenog maka
4 žlicešećera
250 mlmlijeka
1žumanjak za premaz

Priprema

1Pripremite smjesu

U posudu pomiješajte mlijeko i šećer, pa dodajte mak.


Miješajte sve dok se sastojci ne sjedine i smjesa bude malo gušća od pudinga. 


2Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva

Na lisnato tijesto rasporedite smjesu od maka, pa zarolajte. 

Stavite savijaču u lim obložen papirom za pečenje.


Prije pečenja savijaču premažite žumanjkom i pecite na 180 stupnjeva oko 35 min.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.