Maultaschen

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Maultaschen by Shutterstock Shutterstock
Maultaschen by Shutterstock Shutterstock
Maultaschen by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalnu njemačku tjesteninu punjenu mljevenim mesom i kuhanu u povrtnom temeljcu svakako vrijedi isprobati!

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

300 gglatkog brašna
3jaja

Nadjev

1crveni luk
1 žlicamaslinovog ulja
1žemlja
50 mlmlijeka
250 gmljevene junetine
1jaje
svježi peršin, sol, papar

Priprema

1Zamijesite tijesto

U zdjelu stavite brašno, napravite malo udubljenje u sredini. Dodajte 2 jaja, polovicu maslinovog ulja, sol i rukama dobro izmiješajte, pa mijesite 3-5 minuta.


Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak da odstoji 1 sat.


2Napravite nadjev

Luk i peršin sitno nasjeckajte. Dodajte ulje u tavu i pirjajte luk dok ne postane proziran. Ostavite sa strane da se ohladi.


Pecivo narežite na komade i stavite u zdjelicu. Prelijte vrućim mlijekom i pustite da se pecivo namače 10 minuta.


Sad sve pomiješajte. U zdjelu dodajte mljevenu junetinu, jaje, pirjani luk i peršin, te namočenu žemlju. Začinite soli i paprom. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


3Oblikujte maultaschen

Pobrašnite radnu površinu, od tijesta napravite dvije kugle. Provucite svaku kroz mašinu za tjesteninu ili ručno razvaljajte, dok ne bude debljine pola centimetra.


Na svaku traku dodajte nadjev od mesa, zarolajte pa režite na šnite.


4Stavite kuhati i poslužite

Kuhajte u juhi 6 - 7 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.