Očistite cvjetaču od listova i debljih stabljika pa izrežite ili iskidajte na manje komade.
U lonac dodajte vodu i sol te potopite cvjetaču.
Nakon što voda zavrije, kuhajte oko 20 minuta, dok deblji dijelovi ne postanu lako lomljivi pod pritiskom žlice.
Izvadite dvije trećine cvjetače u zasebnu posudu i usitnite štapnim mikserom kako biste napravili pire.
Na malo maslinovog ulja popržite brašno. Čim brašno počne mijenjati boju, smanjite intenzitet plamena i dodajte pire od cvjetače uz učestalo miješanje.
Dodajte barem pola vode u kojoj ste kuhali cvjetaču, kao i preostalu cvjetaču koju niste usitnili (možete je malo usitniti nožem ili vilicom).
Promiješajte sve da se sjedini.
Kada juha zavrije, dodajte sjeckani list peršina i vrhnje za kuhanje.
Miješajte i po potrebi dodajte još vode u kojoj ste kuhali cvjetaču.
Nakon par minuta provjerite okuse. Po potrebi dosolite i popravite okuse začinima.
Gustoću prilagodite ovisno o vašim željama. Ako želite rjeđu juhu, dodajte tekućine ili dulje kuhajte kako bi voda isparila, ukoliko želite gušću juhu.
Juhu poslužite u zdjelicama.
Po želji, posipajte čilijem i popaprite. Dobar tek!