Grah juha sa špinatom i rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Grah juha sa špinatom i rajčicom
Juhu možete jesti kao samostalan manji obrok, samo s dobrim kruhom, ali i kao početak ručka. Brzina priprema također nije zanemariva, a s obzirom na zahlađenje, mislim da će fina, topla juhica svima dobro doći.

Sastojci

Broj porcija
6
2 žlicemaslinovog ulja
Pola sjeckanog luka
2češnja češnjaka
400 gsjeckane rajčice iz konzerve
1list lovora
800 mlpovrtnog temeljca (od kocke)
60 gintegralne male tjestenine
250 gsitnog, bijelog graha
150 gšpinata, grubo natrganog ili 2-3 kocke smrznutog
Sir ribanac za posipanje

Priprema

1 Dinstajte

Na maslinovom ulju, dinstajte luk i češnjak u loncu za juhu na srednje jakoj vatri dok ne postanu prozirni.


2 Dodajte rajčicu i temeljac

Dodajte sjeckanu rajčicu i list lovora, promiješajte i kratko kuhajte (1-2 minute ako je rajčica iz konzerve, a ako je svježa, 5-7 minuta). Dodajte temeljac i ostavite da juha zavre.


3 Dodajte tjesteninu i kuhajte

Dodajte tjesteninu, smanjite plamen i kuhahte 10-12 minuta ili dok tjestenina ne omekša.


4 Dodajte grah i špinat

Umiješajte grah i špinat i kuhajte dok špinat ne uvene. Izvadite lovorov list.


5 Poslužite

Posipajte sirom ribancem i poslužite s kriškom integralnog kruha.