Odrežite krajeve listova cikorije, dobro ih isperite kako biste uklonili sve tragove prljavštine. Zakuhajte veliki lonac vode i kuhajte dok cikorija ne omekša, otprilike 10-15 minuta.
Ocijedite cikoriju i prebacite ju u zdjelu. Nakon što se dovoljno ohladi, ocijedite višak vode i grubo ju nasjeckajte pa ostavite sa strane.
U zdjelu ulijte pileći ili povrtni temeljac, pustite da zavre, a zatim smanjite vatru i pustite da se kuha.
U posebnoj zdjeli umutite jaja i naribani sir pa ostavite sa strane.
U zasebnoj tavi dovoljno velikoj da u nju možete uliti juhu, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i prodinstajte ga dok ne postane proziran, 3-4 minute.
Umiješajte nasjeckanu cikoriju, posolite (po ukusu) i kuhajte 1 minutu uz miješanje da se sastojci sjedine. Ugasite vatru i prelijte smjesu od jaja i sira preko cikorije i lagano promiješajte.
U cikoriju i smjesu od jaja i sira ulijte vruću juhu, u kojoj će se jaja skuhati, a zatim promiješajte i poslužite, uz dodatak naribanog sira.