Juha od cikorije

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
6min
Ukupno vrijemeUkupno
31min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od cikorije by Shutterstock Shutterstock

Osim što ju možete pripremiti na salatu, od cikorije možete napraviti i finu i hranjivu juhu, a u nastavku donosimo talijanski recept za juhu s cikorijom, jajima i Pecorino Romano sirom.

Sastojci

Broj porcija
4
1vezica cikorije
1 lpilećeg ili povrtnog temeljca
1glavica luka
40 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
3veća jaja
50 gPecorino Romano sira
malo soli

Priprema

1 Skuhajte cikoriju

Odrežite krajeve listova cikorije, dobro ih isperite kako biste uklonili sve tragove prljavštine. Zakuhajte veliki lonac vode i kuhajte dok cikorija ne omekša, otprilike 10-15 minuta.


2 Ocijedite cikoriju

Ocijedite cikoriju i prebacite ju u zdjelu. Nakon što se dovoljno ohladi, ocijedite višak vode i grubo ju nasjeckajte pa ostavite sa strane.


3 Zakuhajte temeljac

U zdjelu ulijte pileći ili povrtni temeljac, pustite da zavre, a zatim smanjite vatru i pustite da se kuha.


4 Umutite jaja i sir

U posebnoj zdjeli umutite jaja i naribani sir pa ostavite sa strane.


5 Zagrijte maslinovo ulje

U zasebnoj tavi dovoljno velikoj da u nju možete uliti juhu, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i prodinstajte ga dok ne postane proziran, 3-4 minute.


6 Dodajte cikoriju

Umiješajte nasjeckanu cikoriju, posolite (po ukusu) i kuhajte 1 minutu uz miješanje da se sastojci sjedine. Ugasite vatru i prelijte smjesu od jaja i sira preko cikorije i lagano promiješajte.


7 Ulijte juhu

U cikoriju i smjesu od jaja i sira ulijte vruću juhu, u kojoj će se jaja skuhati, a zatim promiješajte i poslužite, uz dodatak naribanog sira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.