Pečeno pile iz lonca

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeno pile iz lonca
Pečeno pile iz lonca

Jesi ikada radila cijelo pečeno pile, a pecnica ti je ostala čista, a pile tako sočno? E sada ćeš!

Sastojci

Broj porcija
6
1pile
1 kgkrumpira
3mrkve
1paprika
3 žliceulja
sol, papar, ružmarin, bosiljak, češnjak u prahu, dimljena crvena paprika, peršin
100 mlvode

Priprema

1 Sve začinite i promiješajte

Sve začine izmiješajte zajedno, dio posipajte po krumpiru i mrkvi, a dio po piletini.


Začine s uljem utrljajte u pile, također krumpir i mrkvu promiješajte.


Na dno lonca stavite luk i papriku, pa krumpir i mrkvu, i na vrh pile.


Zalijte vodom u koju ste dodali par kapi limuna (nije obavezno).


2 Ispecite poklopljeno pa bez poklopca da dobije boju

Poklopite i pecite sat vremena na 200 stupnjeva, s tim da na pola pečenja okrenete pile.


Nakon sat vremena otklopite i tako pecite još 20 minuta.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.