U tavi zagrijte malo ulja te popržite nasjeckani luk. Nasjeckajte češnjak te ga ubacite u tavu i kratko popržite.
U posudi umiješajte meso, rižu, nasjeckanu pancetu, papriku, jaje, peršin, sol i papar. Ubacite i luk i češnjak te dobro sjedinite sve sastojke.
Uklonite korijen kupusa te, jedan po jedan, odvojite listove pazeći da ih ne poderete. Veće listove sačuvajte, a preostale nasjeckajte.
Listove kupusa nadjenite mesom, zatim presavijte rubove i zamotajte. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav nadjev i kupus.
Dno lonca prekrijte s pola nasjeckanog kupusa i pancete na koje ćete složiti sarme. Prekrijte s preostalom polovicom sjeckanog kupusa i pancete te začinite s ¼ žličice paprike. Dodajte dovoljno vode da prekrije sarme.
Lonac poklopite i ostavite da zakuha, zatim smanjite vatru i krčkajte dva do dva i pol sata. Lonac lagano protresite, ali nemojte miješati kako vam se sarme ne bi raspale.
U jednakom omjeru u tavi popržite ulje i brašno kako biste napravili zapršku. Kada mješavina poprimi zlatnu boju, dodajte žlicu paprike i 125 do 200 ml vode. Krčkajte, često miješajući, dok se mješavina ne zgusne. Prelijte zapršku preko kupusa i kuhajte još desetak minuta.
Poslužite s pire krumpirom.